Zöld alternatívák a közlekedésben és a háztartásban

posted in: Aktuális | 0

Október 14-én a Szindbád Rendezvénytérben a ZÖLD ALTERNATÍVÁKRÓL beszélgettünk, Michaletzky Bálinttal, a Greengo ügyvezetőjével, és Tóth Andival, aki a Dobd ki a szemetest! könyvével lett széles körben elismert.

Az autómegosztás egy előremutató, zöld módja az autóhasználatnak, ráadásul ha az elektromos autókat használják közösségi alapon, az még tovább erősíti a környezettel ápolt barátságot. A GREENGO Budapesten az elektromos közösségi autómegosztás úttörője volt, mely úgy ismerteti meg a felhasználókkal az elektromos autók használatát, hogy az autóbirtoklás legnagyobb terhét (töltés, karbantartás, takarítás) leveszi az autósok hátáról.

GreenGo - e-carsharing

Michaletzky Bálinttól megtudtuk, hogy az autók töltése, mozgatása és karbantartása komoly fizikai és informatikai kihívás is a csapatnak, és arról is mesélt, hogy általában kik használják ezeket az autókat, milyen rendszerességgel és milyen célokra. Az elektromos rollerek megjelenése nem jelent igazi konkurenciát a csapatnak, de a hagyományos üzemanyagű autók közösségi megosztása már igen, hiába a környezetbarát cél, a felhasználókat leginkább az ár érdekli.

Tóth Andi: DOBD KI A SZEMETEST! Hulladékcsökkentés lépésről lépésre |  Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum,  Szakképző Iskola és Kollégium

Az autós vonal után egy nőiesebb témáról beszélgettünk Tóth Andival, mégpedig arról, hogy saját háztartásunkban hogy csökkenthetjük (radikálisan) a megtermelt szemét mennyiségét. Szó esett szemetesünk százalékos összetételéről, a környezetbarát mosószerekről, tisztítószerekről, tisztálkodási szerekről, kozmetikumokról és a csomagolásmentes vásárlási lehetőségekről is.

A gondolatébresztő és inspriáló beszélgetés videós formában visszanézhető itt >>>