A felmérést meghosszabbítottuk, válaszadási határidő 2022. április 28.!

MI AZ A KÖZÖSSÉGI KERT?

Bizonyára már Ön is hallott a közösségi kert fogalmáról, ahol egy körülhatárolt területen bárki kertészkedhet a saját parcelláján, ágyásában. A III. kerületi Önkormányzat lakossági megkeresés nyomán méri fel egy közösségi kert fejlesztésének lehetőségét, a Jós utcában lévő parkon belül.

A tervezett közösségi kert kb. 900 négyzetméteres, körbekerített terület, vízvételezési lehetőség biztosításával. A kertben lakossági szervezésben egy kertközösség alakulhat ki, amihez a férőhelyek (parcellák számának) függvényében bárki csatlakozhat.

A kertközösségi tagok egy-egy parcellát, kisebb területet kapnak, ahol saját ágyásokat tudnak kialakítani, ebben fűszernövényeket, virágokat, zöldségeket ültetni, termeszteni.

A kertközösség közösen határozza meg az esetleges tagsági díj mértékét, mely a kert fenntartásának költségeit fedezi, ezen kívül a tagság nem jár egyéb fizetési kötelezettséggel az önkormányzat felé.

Ön támogatná egy közösségi kert kialakítását Békásmegyeren, a Jós utcában? VÁLASZOLJON KÉRDŐÍVÜNKRE 2022. ÁPRILIS 28-IG!