Workshop a biogazdálkodásról

posted in: Aktuális, Városi farm | 0

„Biogazdálkodás: első lépések” címmel tart ingyenes előadást Székely Gyöngyvér október 16-án az Esernyősben

A Csúcshegyi Városi Farm projekt keretein belül immár a harmadik workshop kerül megrendezésre 2023. október 16-án 17:30-tól a Fő tér 2. alatt található Esernyős Kávézó nagytermében.

Ezúttal Székely Gyöngyvér, a „Biokiskert” alapítója vezeti be a biogazdálkodás rejtelmeibe az érdeklődőket. Az ingyenes előadás fókuszában a gyümölcsfák állnak, és szó esik a természetes növényvédelemről, a biokert kialakításának alapjairól és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásról is, emellett pedig a közösségi gazdálkodás és a közösségi kertek tapasztalatai is szóba kerülnek a találkozón, ahol természetesen kérdezni, beszélgetni is lesz lehetőség.

Előadónk, Székely Gyöngyvér a téma szakértője, a Biokiskert alapítója és szakmai igazgatója. Már egy évtizede biogazdálkodási szaktanácsadó és sok magyar biogazdaság létrejöttében segédkezett, emellett elhatározta, hogy lehetővé teszi hobbikertészeknek is a speciális biológiai növényvédelmi készítmények és bio minősítésű növényi szaporító anyagok beszerzését. Kidolgozta kiskerti bio növényvédelem technológiáit, melyekről immár 8 éve ismeretterjesztést folytat. Saját biofarmot üzemeltet, valamint több közösségi kert felkarolásában, szakmai segítésében vett már részt hivatástudatból.

REGISZTRÁCIÓ

A rendezvény nyitott és ingyenes, de a szervezés megkönnyítése érdekében arra kérünk, hogy részvételi szándékodat jelezd regisztrációs űrlapunkon! Ha az eseménnyel vagy a projekttel kapcsolatban kérdésed merül fel, írj nekünk az info@obvf.hu e-mail címre!