Újévi (klímatudatos) fogalmak

posted in: Aktuális | 0

Összegyűjtöttünk néhány klímatudatos újévi fogadalmat amivel hozzájárulhatsz a klímaváltozás lassítása érdekében hozott közös vállalásokhoz! Ezek a fogadalmak ráadásul a külsődnek és az egészségednek is jót fognak tenni, ami nem hátrány, ha már januárban fogadkozunk!

Ingyenes stockfotó bicikli, fox shox, gumiabroncsok témában

TÖBB MOZGÁS – HETI LEGALÁBB EGY KERÉKPÁROS, VAGY GYALOGOS ÚT

Iktass be heti egy napot, amikor kerékpárral, vagy gyalogosan mész munkába, vagy máshova, ahova amúgy autóval mennél! Ez a szervezetednek is jót fog tenni, megszokod az autómentes közlekedést és csökkented a károsanyag-kibocsátást, vagyis az ökológiai lábnyomod!

Ingyenes stockfotó ebéd, Egészség, egészséges témában

HETI HÚSMENTES NAPOK

Az állati eredetű tápanyagok, különösen a húsfogyasztás túlzásba vitele sem az egészségünknek, sem a bolygónak nem válik hasznára. Húsmentes napok beiktatásával csökkenteni tudod a környezeti terhelésed és a tested, emésztőrendszered terhelését is, hiszen a hús megemésztése jóval nagyobb energiát kíván, mint mondjuk a zöldségek ételeké.

Ingyenes stockfotó asztal, beltéri, étterem témában

VÍZTISZTÍTÓ KANCSÓ

Nem akarsz csapvizet inni, de nyomja a lelkiismereted a sok PET palack? Vásárolj egyetlen víztisztító kancsót, aminek folyamatos konyhai jelenléte segít majd, hogy több vizet igyál, viszont kevesebb szemetet termelj!

Ingyenes stockfotó bárszékek, belső, belsőépítészet témában

TUDATOS VÁSÁRLÁS – STÍLUSTANÁCSADÓ

Manapság már egyáltalán nem nagyzolás egy stílustanácsadó segítségét kérni a ruhatárad összeállításához, ráadásul klímatudatos is! Ha tudod, hogy milyen színek, szabások és stílusok álnak jól, akkor azonnal elkezdesz sokkal tudatosabban vásárolni, ami pedig általában egyenlő azzal, hogy kevesebbet vásárolsz. Inkább vedd igénybe egy tanácsadó segítségét minthogy felhalmozz a szekrényben egyszersemhasznált ruhákat!