Új év, új lehetőségek a környezettudatosabb életmódra

posted in: Aktuális | 0

Az év kezdetén talán minden kicsit könnyebbnek, frissebbnek tűnik, érezhetjük úgy, hogy új lappal indulunk és idén minden más lesz. Ha már úgy is fogadalmakat teszünk az életmódunk, az edzéstervünk, vagy a kilók terén, plusz motiváció lehet, hogy a környezettudatosság sok esetben az egészséges választás!

Az egészséges életmóddal ugyanis könnyen összhangba hozható a környezettudatos szemlélet, az ökológiai lábnyomunk csökkentése is! Hogyan?

CSOMAGOLT ÁRU HELYETT FRISS ALAPANYAGOK

Mindenki tudja, hogy a csomagolt, tartósított élelmiszerek nem egészségesek, allergiás reakciót okozhatnak és bizonyítottan károsítják a bélrendszert. Emellett lényegesen megnövelik a szemetünk mennyiségét, hiszen a csomagolóanyagokat a legritkább esetben hasznosítjuk újra. Egészséges alternatíva: vásároljunk a piacon, vászontáskában, saját tárolóinkban. Ez a választás egészséges és környezettudatos egyszerre!

EGZOTIKUS HELYETT HAZAI

A csomagolás mellett az is egészséges és tudatos alternatíva, ha olyan termékeket vásárolunk, melyek ökológiai lábnyoma kicsi, melyek helyi és házi alapanyagok. Ezzel sokak megélhetését is támogathatjuk: a termesztők, készítők családját és manufaktúráit. Ráaádul sokan allergiásak az egzotikus alapanyagokra, és az emésztőrendszerünk sem olyan ételekre van optimalizálva, melyek nem honosak, tehát az egzotikus alapanyagok kerülése sokaknál egészségesebb alternatíva lehet.

AUTÓ HELYETT KERÉKPÁR, VAGY SÉTA

Nem biztos, hogy minden nap jut idő az edzésre, a munkába járás viszont olyan napi rendszeres időtöltés, amit fordíthatnánk sportra! Ez pedig nem csak tudatos de egészséges választás is. Iktassunk be egyre több napot, amikor autó helyett kerékpárral, vagy gyalog megyünk dolgozni!

ÁSVÁNYVÍZ HELYETT VÍZTISZTÍTÓ KANCSÓ

Egyre több kutatás igazolja, hogy a túlzott ásványvíz-fogyasztás nem egészséges, az ásványi anyagok ilyen mértékű bevitele terhelheti is a szervezetet. Azonban egy víztisztító kancsó használatával ez a hatás elkerülhető, ráadásul számos műanyag palacktól mentesítjük a bolygót és a lelkiismeretünket is!

Ezek egyszerű választások, melyek könnyen beépíthetők a mindennapokba és melyek egyszerre jelentenek jót a testünknek, egészségünknek és a természetnek is! Számos más fronton is választhatjuk a környezetbarát alternatívát, ami sok esetben egészségesebb és olcsóbb is, amellett, hogy fenntartható.

Sok sikert és motivációt az újévi életmódváltáshoz!