Tehetünk-e valamit?

posted in: Aktuális | 0

A klímaváltozás az egész bolygót érintő, növekvő tendenciájú folyamat. Vajon mi érezhetjük-e úgy, hogy tehetünk valamit a folyamat lassítása érdekében?

Mivel a klímaváltozás a tudományos feltevések szerint nem csak az emberi tevékenységgel van összefüggésben, az ember nem tudja megállítani azt, de káros tevékenységei csökkentésével segíthet a folyamat lassításában. A fogyasztói társadalom mókuskerekéből való kilépés, a szeméttermelés csökkentése, az energaihatékony, környezetbarát megoldások előnyben részesítése, a húsfogyasztás csökkentése miind-mind apró lépés, de sok apró lépés együttesen már képes valamilyen lassító hatással lenni felmelegedés tendenciájára.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2019-2020 folyamán a kerületben élő emberek bevonásával alkotja meg klímastratégiáját, melyhez Te is csatlakozhatsz! E közös munkában minden résztvevő aktív szerepet vállalhat egy kerületi szintű, a globális felmelegedést érintő akcióterv kidolgozásában, és egyéni szinten is kaphat inspirációt a lehetőségek megismerésére.

Csatlakozz hozzánk! Gyere el az ősszel induló óbudai klímakörök egyikébe és segítsd ötleteiddel a klímastratégia megalkotását!