Aktív lakossági részvétel a helyszínbejáráson

posted in: Aktuális, Városi farm | 0

Április 7-e (vasárnap) késő délután megtartottunk az év első helyszíni lakossági fórumát, ahol a hasznosítási tervek személyes bemutatása mellett végigjártuk az érdeklődőkkel az I. ütembe vont parcellákat. Az önkormányzati tulajdonú telek rendbetételének szükségét a megjelent lakosok elismerték, de számos kapcsolódó (üzemeltetési, vízhasználati, gazdálkodási, stb.) észrevétel és aggály is felmerült, amit a projekt megvalósításáig tisztázni kell.

Az elmúlt időszakban elsősorban online formában volt lehetőség a Városi Farm Program hasznosítási terveinek és szolgáltatásprofiljának véleményezésére. A projekt adta lehetőségek, területi adottságok, a jogszabályi keretek és az elmúlt hónapokban beérkező lakossági és intézményi igények alapján a koncepciótervek elkészültek, amiket személyes formában szerettünk volna az érintetteknek bemutatni.

Örülünk, hogy a bejáráson közel 30 fő képviselte a csúcshegyiek érdekeit, akik felvetéseikkel és véleményükkel támogatták a leendő parcellák ésszerű alapon működő közösségi hasznosítását. A helyszínen átbeszéltük a farm vízgazdálkodásának kérdését, a talajszerkezet miatti esetleges termesztési nehézségeket, a vélelmezett forgalomnövekedés, por és zajhatás, közbiztonság ügyeit. Mind-mind lényegi kérdések, amelyek megnyugtató megoldásán megfelelő referenciákkal bíró szakemberek dolgoznak.

E hét elején több helyszínre kerültek ki az információs táblák, amik a projekt céljairól és a megvalósítás előnyeiről adnak átfogó képet, valamint a legaktuálisabb információk közvetlenül beolvashatóak, így senki sem marad le a fejleményekről és következő lépésekről.

Aki a helyszínbejáráson nem tudott személyesen részt venni, de véleményét megosztaná velünk, az info@obvf.hu címen változatlanul megteheti.