Tanösvények a Kiscelli parkerdőben

posted in: Aktuális | 0

Két új tanösvénnyel gazdagodott az elmúlt hónapokban a Kiscelli Parkerdő, a III. kerület gyöngyszeme. A Kiscelli erdő egy kis darabka természet a városban, ezért nagy öröm, hogy a terület mind a gyerkekenek, mind a felnőttek számára izgalmas ismeretterjesztő sétalehetőséget kínál.

HATÁRTALAN LEHETŐSÉG – A KISCELLI PARK MESEÖSVÉNYE

A környezeti nevelést szolgáló meseösvény-program a Bábozd Zöldre Egyesület és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat közös munkájának eredménye, mely a KEHOP 1.2.1 pályázat támogatásával létesült és 2021. év novemberében került átadásra.

A Bábozd Zöldre egyesület már ismerős bábfigurái, Mimó és Csipek kísérik végig a gyerekeket a Kiscelli Parkerdőben, ahol a kicsik megismerhetik az élővilág lakóit, fejleszthetik érzékszerveiket és a környezet megismerésével együtt a környezet szeretete és védelme is hansúlyt kap.

KISCELLI-DOBERDŐ TANÖSVÉNY AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZÉSÉBEN

Szintén a KEHOP 1.2.1. Nézzünk szembe a klímaváltozással! c. pályázat keretében készült el az Óbudai Egyetem interaktív, ismeretterjesztő tanösvénye, mely a Kiscelli Parkerdő Óbuda Egyetem felőli részéről indul.

A tanösvény  a természeti értékek mellett a terület kulturális-történeti értékeit is bemutatja, az állomások tábláin látható QR-kódokat beolvasva még több érdekességet ismerhetnek meg a sétálók.

Bővebben: https://tanosveny.rkk.uni-obuda.hu/