Szelektív hulladékgyűjtés – az ünnepek alatt is!

posted in: Aktuális | 0

Nyakunkon a Karácsony és a nagy fogyasztásban még aktuálisabb, mint bármikor az a szándék, hogy szelektíven gyűjtsük a hulladékot. Íme néhány tipp, hogy lehet környezettudatosabb az adventi időszak.

Mit lehet szelektíven gyűjteni?

Egész évben általánosan elmondható, az adventi időszakban, pedig fokozottan érvényes, hogy minden csomagolóanyat lehet és kell is szelektíven gyűjteni. Vagyis:

  • vásárolt ajándékok, dekorációs kellékek műanyag és papír csomagolása
  • kapott ajándékok papír csomagolása, dobozok, szalagok
  • vásárolt élelmiszerek, konzervek csomagolás

Waste segregation Vector Art Stock Images - Page 2 | Depositphotos

Mi az, amit érdemes újrahasznosítani?

A szelektív gyűjtés mellett még jobb, ha sok csomagolóanyagot újrahasznosítunk. Ilyen például az ajándékdobozok, épségben menthető csomagolópapír, szalagok. Az élelmiszereknél minden üveges csomagolás újrahasznosítható. Igen kreatív díszek, csomagolások készíthetők egyszerű papír csomagolóanyagok felhasználásával, tobozokkal, faágakkal ékesítve. Az ajándékokat zsinórokkal is átköthetjük, meglévő, fel nem használt karácsonyfadíszekkel is feldobhatjuk.

10 Tips for a Zero Waste Christmas - Gypsy Soul

Mit, hova dobjunk?

Ha a szelektív gyűjtés mellett döntünk, akkor fontos tudnunk, hogy minél jobban szelektálunk, annál könnyebb lesz a hulladékfeldolgozóknak válogatni és újrahasznosítani a hulladékot. Miért ne szereznénk egy kis örömet azoknak, akik utána a mi hulladékunkat hasznosítják tovább? A Funzine infógrafikái segítenek abban, hogy biztosan minden jó helyre kerüljön!

Főzés és használt olaj

Még a főzés során képződött „hulladékot is újra tudjuk hasznosítani! A 3. kerületben már több, mint 30 ponton leadható a használt főzési, sütési olaj!

CseppetSem! gyűjtőpontok listája >>>