Permakultúrás városi termesztés – modern kérdések, ősi válaszok

posted in: Aktuális, Városi farm | 0

„GAZDÁLKODJ OKOSAN… és fenntartható módon” sorozatunk második előadása augusztus 30-án az Esernyősben!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata ingyenes szemléletformáló és tudásmegosztó találkozókat szervez a városi gazdálkodás témájában az Európai Unió támogatásával megvalósuló Csúcshegyi Városi Farm projekt keretein belül. A második interaktív előadás „A permakultúrás megoldások szerepe a változó klímájú városban” címet viseli, és a résztvevők Szalai Zita, Krasznai Beatrix és Gál Izóra tolmácsolásában ismerkedhetnek meg a témával.

Kíváncsi vagy, hogyan alkothatunk harmonikus és fenntartható közösségeket a városi környezetben? Egyedi, interaktív előadásunkon felfedezheted a permakultúra izgalmas világát, és hogy mindez hogyan alkalmazható a városi területeken.

Az előadáson többek között az is kiderül, hogy

  • mi az a permakultúra;
  • hogyan érvényesülhetnek a permakultúrás alapelvek a városban;
  • mi az a szektoranalízis, és miért fontos a tájolás szerepe a termesztőfelületek kialakításában;
  • hogyan kell növényegyütteseket tervezni;
  • mire jó egy függőleges kert, és milyen különleges ágyástípusok léteznek.

Gyere el, és gazdagítsd ismereteidet egy egyedi, interaktív találkozón 2023. augusztus 30-án 17:30-tól az Esernyős Kávézóban (1033 Budapest, Fő tér 2.)!

A rendezvény nyitott és ingyenes, de a szervezés megkönnyítése érdekében arra kérünk, hogy részvételi szándékodat jelezd regisztrációs űrlapunkon! Ha az eseménnyel vagy a projekttel kapcsolatban kérdésed merül fel, írj nekünk az info@obvf.hu e-mail címre!