PASSZOLD VISSZA TESÓ! KAMPÁNY – HASZNÁLT MOBILTELEFONOK GYŰJTÉSE

posted in: Aktuális | 0

A Jane Goodall Intézet közös kampányt indított a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. A kampányban részt vett az Óbudai Platán Könyvtár, ahol továbbra is rendelkezésre állnak a gyűjtőládák.

A kezdeményezés célja a magyar (és Uniós) állampolgárok tájékoztatása, hogy felkészültebben tudjanak a globális fejlesztés kérdéseivel foglalkozni, változzon a hozzáállásuk a fenntartható fejlődéshez, új ötleteik szülessenek. A kampány célja továbbá, hogy a magyar (és Uniós) embereknek olyan eszközöket biztosítson, amelyekkel tudják támogatni a szegénység leküzdésére irányuló globális tevékenységeket. A projekt az EU Fejlesztési Oktatás és Figyelemfelkeltés (DEAR) programjának támogatásával jött létre.

A támogatásnak köszönhetően a Jane Goodall Intézet a tavalyi évben is kiemelt figyelmet fordított az afrikai térségben élő helyi közösségek támogatására, az erdőtelepítésre, az élőhelyek megújítására vagyis a gorillák védelmére. Az Intézet a kampányból befolyt bevételnek köszönhetően biztonságos kikötőket épített a Bunyonyi-tó körül, továbbá  elindította az online vásárlás lehetőségét ahol a Szívemben született Afrika Egyesületen keresztül a Manafwai asszonyoktól lehet kézzel készített gyöngyékszereket venni.

A  kampányt az idei évben is folyatódik az INNOVÁCIÓS ÉS TECHNOLÓGIAI MINISZTÉRIUM TÁMOGATÁSÁVAL 2021. szeptember 22. – 2021. november 22. között!

Jelentkezés:

Aki szeretne  gyűjtőpontot létesíteni a munkahelyén, akkor további információért keresse a Jane Goodall Intézet munkatársait az info@janegoodall.hu e- mail címen.

A programba való jelentkezéshez ezt az űrlapot kell kitölteni:
https://goo.gl/forms/JriR52z2t72YNPUF3

FONTOS TUDNIVALÓ!  A zárt dobozokban összegyűlt használt telefonokat  az Inter-Metal Recycling Kft fogja újrahasznosításra átvenni, ahol egy zárt láncolaton keresztül kerül feldolgozásra, vagyis nem fogja tudni senki eltulajdonítani a készülékeket, vagy az abban lévő adatokat megszerezni.

A gyűjtőpontok folyamatosan kialakítás alatt vannak, a pontos helyszíneiről az intézet Facebook oldalán, lehet tájékozódni.

A cikk forrása: https://www.janegoodall.hu/programjaink/passzold-vissza-teso-mobil-ujrahasznositas