Nézzünk szembe a klímaváltozással!

posted in: Aktuális | 0

A KEHOP 1.2.1 pályázat támogatásával, a „Nézzünk szembe a klímaváltozással!” projekt keretében a III. kerületben tervezett klímás szemléletformáló, családi és környezettudatos programok közül nem minden tudott a terveknek megfelelően megvalósulni, azonban sok program esetében az online részvétel is működött.

EUROPALÁNTA – MIMÓ ÉS CSIPEK

Az Europalánta szervezésében a Mimó és Csipek kalandjait bemutató vándorkiállítás és alkotópályázat szerencsére a járványhelyzet ellenére meg tudott valósulni, ahogy az öko-mesekuckó foglalkozássorozatra is sor kerülhetett. A középiskolások részére tervezett ökoszakkör részben online formában valósult meg, részben szeptemberben újraindításra kerül.

LEVEGŐ MUNKACSOPORT

A Levegő Munkacsoport védőnők részére szervezett, a hőhullámokkal és UV-sugárzással kapcsolatos képzései online formában tudtak megvalósulni, azonban a tervezett Szigetelőverseny (energetika, szigetelés fontossága) várhatóan 2021 őszén kerül megszervezésre, az iskolások részére.

ÓBUDAI EGYETEM

Az Óbudai Egyetem szervezésében már elkezdődtek a tervezett tanulmányutak szervezései, a tervezett 4 útból ezidáig 2 valósult meg. Az egyetem sikerrel szervezte meg a Klíma Börzét, a tervezettől eltérően online formában. A Kiscelli-Doberdó tanösvény kialakításának előkészítő munkálatai is jól haladnak.

ÓBUDAI KULTURÁLIS KÖZPONT

A kulturális központ szervezésében online formában került sor a Víz világnapja, valamint a Madarak és fák napja rendezvények megszervezésére. Ugyanígy, online formában tudott megvalósulni az Öko7 is az iskolások részére.