Nemzetközi Wellbased konferencia házigazdái voltunk

posted in: Aktuális | 0

2023. október 4-5 napokon megrendezésre került a fél évente esedékes hatodik WELLBASED nemzetközi konzorciumi találkozó, amelynek házigazdája Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata volt.

Az eseményen Valencia, Heerlen, Leeds, Edirne, Jelgava, Budapest-Óbuda-Békásmegyer és a projektben résztvevő partnerszervezetek vesznek részt. A közvetlen brüsszeli forrásból megvalósuló Európai Uniós projekt fókuszában Óbuda-Békásmegyeren többek között a bevont háztartások energiamegtakarításának és egészségtudatosságának elősegítése is áll, amely egy kivételes lehetőség a jövőben várhatóan emelkedő energiaárak miatt. A program célja az egészség, a jólét és az egyenlőség javítása jó gyakorlatok révén a lakhatási körülmények javítását szem előtt tartva.

Wellbased program a III. kerületben

A projektben résztvevők energiahatékonysági képzéseken, rendszeres egészségügyi szűréseken vesznek részt, melynek révén mind az energiafelhasználásban, mind egészségükben és szociális életükben tudatosabbá válhatnak. A bevont lakosok okosmérők használata révén, illetve a fogyasztási szokásaikra vonatkozó adataik megosztásával hozzájárulnak ahhoz, hogy olyan komplex stratégiák kerülhessenek kidolgozásra az Európai Unió területén, ami lehetővé teszi, hogy az energiához való hozzáférés, az energia megtakarítás és az egészség megőrzés közös metszetein keresztül kialakításra kerülő szakpolitikák minél több állampolgár életét könnyítsék meg a lakhatási költségek csökkentése, a szociális körülmények javítása révén.