Minden, amit tudni akarál a komposztálásról, de nem merted megkérdezni.

posted in: Aktuális | 0

Csatlakozz a KÖZÖSSÉGI KOMPOSZT BESZÉLGETÉSHEZ október 27-én, csütörtökön 17 órakor a Pünkösdfürdői park komposztpontnál.

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának Klíma- és Környezetügyi Főosztálya a LIFE IP HungAIRy levegőminőség-védelmi projekt keretében elindította a KomPOSZTold kampányát, amely a fővárosi lakosok számára népszerűsíti a komposztálást. A kampány során 5 budapesti kerületben hozott létre közösségi komposztálásra alkalmas komposztpontokat. Pontonként 4 külön álló, nagy űrtartalmú, újrahasznosított műanyagból készült komposztládát helyeztek ki. A kezdeményezés legfőbb célja, hogy a fővárosi lakosság szélesebb körével megismertesse a komposztálás folyamatát, illetve elérhetővé váljon számukra a közösségi komposztálás.

2022.10.10-én négy, új közösségi komposztládát helyeztek ki a III. kerületi Pünkösdfürdő Parkban a FŐKERT közreműködésével, egyrészt oktatási célzattal a parkba látogatók, valamint a környéken élők számára.

Még mindig elkezdhetjük - Nyugdijban - Se túl nedves, se nagyon száraz

A kampány „kísérleti” fázisban van, ezért szeretnék bevonni a már kialakult és jól működő komposztáló közösségeket, hogy együtt alakítsanak ki megfelelően működő és egységes komposztpontokat. A többi komposztponton az átadók óta számos javaslat érkezett a lakosságtól, és a szervezők abban bíznak, hogy egy személyes találkozó keretében az itt élő civil közösséggel is átbeszélnék ezeket.Szeretnék elérni, hogy olyan komposztközösség alakuljon ki itt is, akik rendszeresen és hozzáértően gondozzák a komposztpontot.

A közösségi „komposzt” találkozót 2022. november 3-án (csütörtökön) 17.00 órától tartják a Pünkösdfürdő Park komposztpontnál.