Iskolai csoportokat várnak a „szigetelőversenyre”!

posted in: Aktuális | 0

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Levegő Munkacsoport a KEHOP-1.2.1-18-2018-00026 sz. pályázat keretében „szigetelő versenyre” hívja a III. kerület általános iskoláinak diákjait. A versenyen maximum 10 fős csapatokkal lehet részt venni, iskolánként több csapat is indulhat.

A verseny célja, hogy a csapatok egy olyan építményt készítsenek, mely a lehető legtovább képes a környezeti hőmérsékletnél magasabb hőfokon tartani a belsejébe helyezett melegítő-párnát. A belső hőmérséklet változását egy digitális hőmérő ellenőrzi. Az a csapat nyer, akinek építményében a 3. napon a legmagasabb marad a hőmérséklet.

Az építményhez bármilyen, a háztartásban vagy iskolában fellelhető anyag felhasználható (például fém, fa textil, üveg, műanyag, papír, csomagolási polisztirol hulladék, műanyag palack, fólia stb.). A kereskedelmi forgalomban kapható házak szigetelésére használt rendszerek elemei nem használhatóak.

A versenyre az építmények építéséről rövid fotókkal illusztrált dokumentációt kell készíteni. A melegítő párnákat és hőmérőket minden jelentkező iskola részére eljuttatja a Levegő Munkacsoport. Az építmények legnagyobb kiterjedése nem lehet 100cm-nél nagyobb.

Nyeremények:

  • A győztes csapat minden tagja 5.000,-Ft pénzjutalomban részesül.
  • Az első három helyezett iskolája egy légszennyezettség-mérő készüléket kap ajándékba, mely a nap 24 órájában képes a levegő minőségének vizsgálatára és internetes adatbázisban való megjelenítésére.
  • Az első öt csapat minden tagja egy lábra helyezhető tépőzáras fényvisszaverőt kap ajándékba.
  • Az összes résztvevő diák között két darab családi állatkert-belépőt sorsolunk ki, mely 2022. december 31-éig használható fel a Fővárosi Állat– és Növénykertben.

Jelentkezés az alábbi linken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfFqy7hmFXuuhlrxmPGDqNzigkNIF3CNRjh_1Ty3V5oTYicHQ/viewform?usp=sf_link

A verseny várható befejezése: 2022. február 15.

További információ:
Horváth Zsolt
horvath.zsolt@levego.hu
06(20)9146101