Indulnak a tavaszi, online szemléletformáló beszélgetések!

posted in: Aktuális | 0

A 2020 őszén tartott szemléletformáló beszélgetések sikere nyomán a III. kerületi Önkormányzat úgy döntött, hogy 2021. márciustól újabb szemléletformáló beszélgetéseket közvetít.

A beszélgetések a korábbiakhoz hasonló, környezettudatos témákat érintenek, melyek várhatóan sokak érdeklődésével találkoznak majd. Beszélgetünk többek között a zöld lakberendezésről, a home office munkaállomásokról, a fenntartható építészeti megoldásokról, az élelmiszerpazarlásról, a városi komposztálásról, közösségi kertekről is.

A beszélgetések valós térben, azonban a COVID járványhelyzet korlátozásai miatt közönség nélkül zajlanak, élő FACEBOOK közvetítéssel, az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nkft. facebook oldalán.   A beszélgetések rögzítésre kerülnek és visszanézhetők lesznek!

Program:

ZÖLD LAKBERENDEZÉS, ZÖLD GONDOLKODÁS HOME OFFICE-BAN —- 2021. március 03. 18 órai kezdéssel

Vendégünk lesz Őrfi Eszter a GREENSTER bloggere és tanácsadója.

Beszélgetünk az otthonteremtés zöld megoldásairól, a home office munkaállomásokról, az otthoni munka hozta életmódváltozásról és ennek zöld megközelítéséről.

NÉZD VISSZA A BESZÉLGETÉST >>>


ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK – KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS – MIKROMOBILITÁS — 2021. március 17. 18 óra

Beszélgetünk arról, hogy milyen jelene és jövője van a kerékpáros közlekedésnek illetve a mikromobilitási eszközöknek. Miért a legtudatosabb választás a gyaloglás, milyen lehetőségei vannak egy városrésznek, ha fejleszteni akarja a mikromobilitási infrastruktúrát?

Beszélgetőtársaink: Erdei Zoltán urbanista és Gertheis Antal a MOBILISSIMUS ügyvezetője.

NÉZD VISSZA A BESZÉLGETÉST >>>


HÚSFOGYASZTÁS, KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS ÉLELMISZERPAZARLÁS — 2021. március 31. 18 óra

Vajon minek van nagyobb környezeti terhelése, a hűtőnek, vagy a tartalmának?

Az élelmiszerpazarlás megállítása, a húsfogyasztás és az élelmiszeripar környezeti terhelése lesz a témánk, amihez két zseniális előadó csatlakozik: a Felelős Gasztrohős és Munch.hu. 

NÉZD VISSZA A BESZÉLGETÉST >>>


FENNTARTHATÓ ÉPÍTÉSZET, ÖKOÉPÍTÉSZET, ENERGETIKA — 2021. április 14.

Témánk az ökoépítészet és a környezetbarát energetika lehetősége, az otthonok építése, felújítása tekintetében, valamint az AUTONÓM HÁZ jelensége.

Beszélgetünk az otthonunkat érintő  ökotudatos építészeti és gépészeti alternatívákról és arról, hogy milyen választásaink vannak egy teljesen új ház környezettudatos építése, vagy meglévő otthonunk berendezései kapcsán.

NÉZD VISSZA A BESZÉLGETÉST >>>


BIODIVERZITÁS és A KÖZÖSSÉGI KERTEK JÖVŐJE — 2021. április 28.

Témánk a biológiai sokféleség, különös tekintettel a III. kerületre. Vendégünk Burján Ferenc alpolgármester lesz, beszélgetni fogunk a kerület zöldfelületeiről, a faültetésekről és a Közösségi kertek kialakulásának és üzemelésének kérdéseiről.


A programok a megadott időpontban az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. oldalán lesznek elérhetőek, a videótárban a korábbi beszélgetések visszanézhetők!