Indul a Mocsárosdűlői közpark tervezése

posted in: Aktuális | 0

A Fővárosi Önkormányzat 2024. áprilisában közel háromszorosára növelte a Mocsáros természetvédelmi területet, és a rehabilitációjára Európai Uniós LIFE pályázat keretében kapott támogatást. Ennek felhasználásával a következő hét évben ütemezetten valósul  meg a terület természetes vizes élőhelyeinek helyreállítása, az erdőterületek természetességének növelése. A közparki területrész funkcióinak és lehetőségeinek közös kialakítása érdekében május 27-én fórumra várunk mindenkit a Csillaghegyi Közösségi Házba.

A Mocsárosdűlő mélyfekvésű zöldfelülete a főváros budai oldalának egyik utolsó megmaradt vizes élőhelye, ezért kiemelt feladat az itt található természeti értékek védelme. A terület rendezése és zöldhálózati fejlesztése során – a természetvédelmi szempontok mellett – a budapestiek véleménye is számít.

A természetvédelmi célokhoz illeszkedve a terület déli részén egy 13 ha-os ökologikus közparkot tervezünk létrehozni, mely szabadtéri pihenés és kikapcsolódás számára biztosíthat helyet. Itt lehetnek azok a szabadidős funkciók, amelyek a természetvédelmi prioritásokkal összeegyeztethetetlenek, de a területhasználóknak szükségük van rá. Melyek legyenek ezek?

A javaslatokat több módon juttathatja el a döntéshozók felé:

  • Radó Dezső Terv projektoldalán a kommentek között.
  • 2024. május 27-én 16:30-18:30 között workshopot tartunk a Csillaghegyi Közösségi Ház nagytermében (1039 Budapest, Mátyás király út 13-15). Szeretettel várjuk a tervezésben részt venni kívánó területhasználókat a rendezvényen!