Hamarosan indul a klímastratégia online véleményezése!

posted in: Aktuális | 0

A tervek szerint április 3-án, pénteken indul ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER KLÍMASTRATÉGIÁJÁNAK véleményezése. A III. kerület lakossága három héten keresztül tudja véleményezni a stratégiát, a jelenlegi járványhelyzet miatt elsősorban ONLINE FORMÁBAN.

A március 26-ra tervezett lakossági bemutató sajnos elmaradt, az online véleményezési lehetőség azonban három héten keresztül nyitva áll majd. A stratégia már az előkészítési fázisában tartalmazta a lakossági ötleteket, véleményeket, a lakossági párbeszéd pedig a klímastratégia véleményezésével folytatódik.

A klímastratégia tartalmazza az alábbiakat:

  • A III. kerület helyzetértékelése és helyzetelemzése – a kerület értékei, erősségei, gyengesége, a kibocsátás, a klímaváltozás várható hatásai
  • A III. kerület célkitűzései a megelőzés és alkalmazkodás terén – a kibocsátás csökkentése, felkészülés a várható hatásokra
  • A III. kerület intézkedési szempontjai és javaslatai – hogy valósíthatók meg a megelőzési és alkalmazkodási célok

Mivel a lakossági érdeklődés egyre nagyobb a témában, bízunk benne, hogy mind többen nyilatkoznak majd a klímastratégiában foglaltakról. Minden vélemény számít!

A beérkező lakossági véleményeket a klímastratégia készítője, Zábrádi Zsolt geográfus felhasználja majd a stratégia véglegesítése során.