Hamarosan érkeznek a koncepciótervek

posted in: Aktuális, Városi farm | 0

Több hónap előkészítő munkát követően január elején elkezdődött a Városi Farm Program helyszínének pontos lehatárolása, a terület minden szempontra kiterjedő vizsgálata és a későbbi, növénytermesztési hasznosítást bemutató terv kidolgozása. A koncepcióterv véleményezésében február közepétől számítunk a lakosság aktív részvételére.

2023 decemberében pályázatot hirdettünk az 1037 Budapest, Őzsuta utca 20855/6 hrsz. telken megvalósítandó városi farm tervezési feladatainak ellátására. Egy sok éves szakmai tapasztalattal és referenciákkal bíró tájépítészmérnök elnyerte az ajánlatkérésnek és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő tervezési folyamat keretében a koncepció, a bírálati, a kiviteli és szakági engedélyezési tervdokumentációk generáltervezői feladatait. Ennek célja városi farm számára szükséges funkciók elhelyezése, termesztő parcellák helykijelölése pályázatban meghatározott kritériumrendszer alapján, vízérzékeny tervezési módszerekkel.

A csaknem 2 hónapos tervezői munka során sok egyéb mellett elkészülnek a helyszín vizsgálatának eredményeit rögzítő helyszínrajzok, a tervezett funkciók és pacellakiosztási javaslatok, valamint a megbízható és fenntartható vízellátást biztosító megoldási javaslatok.

A tervezés magában foglalja a koncepciótervezés szakaszában az érintett lakossági csoportokkal való koncepció ismertetését és véleményeztetését, a társadalmasítás és közösségi bevonás során feltárt területhasználati konfliktusok tájépítészeti tervezői eszközökkel történő feloldását, valamint a lakossági fejlesztési igények konzultációt követő integrálását a koncepciótervezési folyamatba.

A koncepcióterv elkészültéről és a véleményezési folyamat pontos részleteiről aktuális híreink között, hírlevélben és közösségi felületeinken azonnal értesítjük az érdeklődőket.