Gyógynövényekkel egykor és ma, egészségünkért

posted in: Aktuális, Városi farm | 0
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata – a CoFarm4Cities projekt keretében – szemléletformáló és tudásmegosztó találkozókat szervez. Következő előadónk Wágenhoferné Pohl Magdolna, füvesasszony, természetgyógyász-fitoterapeuta, őstermelő-kistermelő.
 
A gyógynövényekkel való gyógyítás, azok hasznosítása egyidős az emberrel. Napjainkban egyre inkább reneszánszát élik, egyre többen kezdenek el tudatosan foglalkozni velük, gyűjteni a vadon élő fajokat, vagy telepítik kertjeikbe az egykor népszerű, a házipatikába ma is egyszerűen beilleszthetőket. Nem mindegy viszont, hogy mikor, hogyan gyűjtjük, vagy éppen ültetjük és mily módon használjuk fel a természet által bőségesen ránk ruházott kincseket. Alaptudás nélkül ne vágjunk bele mindebbe! Hogyan és honnan tájékozódjunk, mit, mikor és hogyan ültessünk vagy éppen gyűjtsünk a leggyakrabban felhasználható gyógynövényeinkből? Minderre választ ad következő előadásunk.
 
Várunk minden érdeklődőt szeretettel ingyenes előadásunkra 2024. február 9-én (pénteken) 17 órára Óbuda szívébe, az Esernyős Kávézóba (1033, Budapest, Fő tér 2.).  A terem befogadóképességére tekintettel IDE KATTINTVA csak egy rövid regisztrációt kérünk.