Fenntartható multik? Bécsben nyílik a világ első autómentes IKEÁ-ja

posted in: Aktuális | 0

Az IKEA áruházról valószínűleg elsősorban nem a fenntarthatóság és a környezettudatosság jut eszünkbe, azonban a láncolat néhány éve egyre több, egyre látványosabb intézkedéssel próbál fenntarthatóbbá válni és a környezettudatos életmódváltás érdekében tenni.

Az IKEA éttermekben már megjelentek a vegetáriánus fogások, a húsmentes “húsgolyó”, a fenntartható gazdálkodásból származó alapanyagok. Most Bécsben nyílik egy teljesen autómentes áruház, ahol a vásárlók csak azt tudják helyben megvenni, ami gyalog, biciklin, esetleg más (tömeg)közlekedési eszközön is szállítható, a vásárláshoz pedig elég egy okostelefon.

A vásárló az IKEA-applikáció segítségével magának szkennelheti be a kívánt terméket, amit aztán rögtön ki is fizethet és mérettől függően magával vihet. Az alagsorban található automatizált raktárban több mint 3.000 árucikk áll készen az azonnali elvitelre, a nagyobb termékeket kiszállítják, vagy egy külső átvételi ponton átvehetők.

A teljesen új vásárlási és szállítási koncepció mellett az áruház óriáscserepekbe ültetett fákkal, napelemekkel és vegetáriánus fogásokkal várja majd a látogatókat, hogy a teljes szellemiség a fenntarthatóbb és környezettudatosabb életmódot hirdesse.

A cikk forrása: FORBES.HU

A teljes, eredeti cikk itt olvasható >>>