Fenntartható gasztrohelyek Óbudán

posted in: Aktuális | 0

Egy gasztrohely-gyűjtő vadászatra hívunk Titeket! Keressük meg Óbuda-Békásmegyeren azokat az étkezéssel kapcsolatos vendéglátóhelyeket, bevásárlóhelyeket (piacok, kávézók, pékségek, csomagolásmentes boltok, fenntartható éttermek), ahol figyelnek arra, hogy az élelmiszerek beszerzése, kezelése és a működés minél inkább környezettudatos, fenntartható legyen. 

Mitől lesz fenntartható egy vendéglátó- vagy bevásárlóhely?

Mitől lesz egy hely fenntartható? Többek között az alábbiaktól:

  • az alapanyagokat minél inkább helyi forrásból szerzi be (tejtermékek, gyümölcs-zöldség, liszt, magok
  • a kézműves és nem az ipari előállításban hisz
  • a vendégforgalomra tervezi a termékek előállítását – vagyis nem termel pazarlásra
  • a mégis megmaradó élelmiszert jótékony célra ajánlja fel, elajándékozza, újrahasznosítja
  • előnyben részesíti a papírcsomagolást, a fenntartható csomagolást
  • elfogadja, ha valaki vásárlásnál saját csomagolóanyagot hoz, népszerűsíti a csomagolásmentességet és a hulladék csökkentését
  • szelektíven gyűjti a szemetet
  • családi vállalkozásként vagy kisvállalkozáskétn működik. 
CSILLAGHEGYI MEGÁLLÓ
CAFE PADRU
PÉKESSÉG

A célunk az, hogy megalkossuk a III. kerület fenntartható gasztro-térképét!

A jelölést elkezdtük ezen a térképen, kattints a képre, vagy az alábbi linkre a térkép eléréséhez.

FENNTARTHATÓ GASZTROHELYEK ÓBUDABÉKÁSMEGYEREN

Javasolj nekünk hasonló szellemiségű, fenntartható helyeket az info@obvf.hu címen, 2022. november 25-ig! 🙂