Elindult a FENNTARTHATODIVAT.HU!

posted in: Aktuális | 0

Talán emlékeztek rá, hogy 2020. őszén Mengyán Eszterrel, a Holy Duck bloggerével beszélgettünk, a fenntartható divat témájáról. Szóba került a színtanácsadás, az anyagok minősége, származási helye, a fast fashion környezeti terhelése, a saját stílusunk megtalálása.

Eszter azóta nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint elindított egy teljesen új weboldalt, ami kizárólag a fenntartható divat témájában nyújt ötleteket, információkat, cikkeket, kutatásokat. Bevezeti az olvasókat egy sokaknak még szinte ismeretlen világba, a helyben elérhető, fenntartható, ökotudatos öltözékek, ruhák, kiegészítők világába – mely nem környezetromboló, és számos kreatív, tehetséges alkotónak nyújt megélhetést.

A fenntarthatodivat.hu oldalon megismerhetünk etikus, ökotudatos készítőket, legyen szó gyönyörű ruhákról, táskákról, ékszerekről, cipőkről, vagy akár szemüvegekről.

Bemutatkoznak a hazai márkák, ahol megfelelő minőségű alapanyagokból helyben élő magyarok készítenek ruhákat, így tehát nem csak a környezetromboló és kizsákmányoló ruhagyárak termékeiből tudunk válogatni, a plázákban ténferegve.

A fenntartható divat világa egy olyan közösségbe kalauzol el minket, ahol találkozik a kreativitás, a művészet, a mindennapi öltözködéssel, stílussal, és persze a környezettudatos, fenntartható szellemiséggel. A készítők bemutatása mellett sok-sok ötletet kapunk a ruhatárunk rendezésére, a stílusunk kialakítására is. Szívből ajánljuk az oldalt mindenkinek, aki szeretné „gatyába rázni” a ruhatárát, mindezt pedig tudatosan és fenntartható módon!