Biodiverzitás és közösségi kertek – zöldek a városban

posted in: Aktuális | 0

Egyre többen érezzük úgy, hogy a vidéket, a zöldet, az élhetőt keressük a városban. A III. kerület talán különösen alkalmas arra, hogy ötvözni tudjuk a vidéki és városi élet előnyeit: természetközeliség, kertvárosias övezetek, mégis fejlett infrastruktúra és közösség.

A SzemlÉLETFORMÁLÓ BESZÉLGETÉSET sorozatban már volt szó a biodiverzitásról, vagyis arról, hogy az élővilág diverz, sokszínű jellegének megőrzése elsőrendű feladat, közös ügyünk. A 2021-es beszélgetéssorozat záró alkalmán. április 28-án, 18 órától ismét a biodiverzitás lesz a témánk, de most főként arról fogunk beszélgetni, hogy hogyan találhatjuk meg a vidékit, a zöldet, az élhetőt a városi környezetben.

A Közösségi kertek budapesti mozgalma a KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT kezdeményezésére indult el, több, mint 10 éve. A város egyre több pontján jelentek és jelennek meg a közös kertek, ahol a kertészkedni vágyók egy-egy parcellán tudják megélni a vidéki élet kertészkedő élményét – annak ellenére, hogy városban élnek.

Békási Kert

Kertész Mónika, a KÉK kuratóriumi tagja fog mesélni nekünk a Közösségi kertek működéséről, céljáról, edukatív és szemléletformáló jelentőségéről – valamint arról, hogy hogyan lehetünk mi is tagjai egy-egy ilyen kert-közösségnek.

A beszélgetésen csatlakozik hozzánk Burján Ferenc, klíma- és környezetvédelmi ügyekért felelős, III. kerületi alpolgármester, aki az önkormányzat és a kerület szempontjából segít majd eligazodni a zöldfelületek, faültetések, városi zöld fejlesztések világában.

Várunk minden érdeklődőt az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nkft. facebook oldalán, 04.28-án, 18 órától, a facebook live közvetítéssel. A beszélgetés visszanézhető lesz!