Bevásárló közösség – a klímatudatos bevásárlás

posted in: Aktuális | 0

A NYÍREGYHÁZI KOSÁR KÖZÖSSÉG és HELYBEN A JÖVŐNK EGYESÜLET új kezdeményezését szeretnénk bemutatni, a KOSARKOZOSSEG.HU oldalt. Ez a projekt segíti a bevásárlóközösségek indítását és a meglévő közösségek felkeresését.

A Nyíregyházi Kosár Közösség az egyik legsikeresebb bevásárló közösséggé nőtte ki magát 2013 óta, ezért is döntöttek úgy, hogy pályázati támogatással megosztják a megszerzett tudást és motiválják a bevásárlóközösségek létrehozását és működését.

A kosarkozosseg.hu oldalon a csapat segíteni tud bárkinek:

  • megtalálni a helyben működő kosárközösségeket,
  • létrehozni egy teljesen új kosárközösséget, bevásárló közösséget,
  • találkozni másokkal, akiket ugyanez a téma érdekel és kapcsolatot teremteni a helyi közösségek és érdeklődők között.

A bevásárlóközösségek úgynevezett rövidláncú értékesítést tesznek lehetővé – vagyis a termény, termék rövid úton jut el a fogyasztóhoz, a nagykereskedők és kiskereskedők kihagyával.

Ezzel a vásárlók sokkal jobban tudják támogatni a termékek, termények valódi termelőit és készítőit és a termék és fogyasztó közötti rövid út teszi lehetővé, hogy sokkal kisebb kibocsátással jusson egy fogyasztó élelmiszerhez.

Vagyis a bevásárlóközösségek ökotudatos, környezetbarát bevásárlást tesznek lehetővé, és olyan termelőket támogatnak, akik egész életüket az élelmiszerek előállításának szentelik.

Csatlakozz egy bevásárlóközösséghez vagy indíts egy újat a KOSÁRKÖZÖSSÉG csapatának segítségével!

Élelmiszeripar – ételpazarlás – húsfogyasztás témában 03.31-én 18 órakor beszélgetünk facebook live videóban a Felelős Gasztrohős és a Munch.hu csapatával!