A VÍZ világnapja

posted in: Aktuális | 0

Itt a III. kerületben is talán alig van olyan ember, aki ne találna a hétköznapi szokásaiban olyat, ahol valamit feleslegesen csinál, illetve túl sokat fogyaszt valamiből. Például a vízből.

Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági stratégia „Csökkentjük a pazarlást!” gondolatához kapcsolódva a Víz Világnapja jó alkalom arra is, hogy átgondoljuk, mi magunk mit tehetünk az életet adó vizeink megóvásáért. A globális célért, itt Óbuda-Békásmegyeren mi is hozzátehetjük a magunk vállalásait; ha találunk legalább egyetlen-egy olyan dolgot, amiben mi csökkentjük a vízpazarlást, avagy a vízfogyasztásunkhoz kapcsolódó szokásunkon változtatunk. Amellett, hogy  az ásványvizeinknek is vitathatatlan előnyei vannak, a műanyagszennyezés, petpalackok használatának csökkentése is nevesített cél a fent említett Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági stratégiában.

Nyugodtan megtehetjük, hogy többször inkább csapvizet, szűrt vizet fogyasztunk palackos víz helyett.

Rövidebb-hosszabb útra is vihetünk magunkkal saját kulacsban vizet. A maradék ivóvíznek pedig a palack aljából biztosan örül majd egy-egy növény, ami hazafelé az utunkba akad.

Tovább a teljes cikkre, az obuda.hu felületére >>>