A termelőtől az asztalra – mit eszünk valójában?

posted in: Aktuális | 0

A jó táplálkozás az egészség alapja. Az élelem pedig, amivel szervezetünket nap, mint nap tápláljuk, a működéshez szükséges vitaminok, enzimek, ásványi anyagok forrása, épp ezért a táplálkozás az egészségmegőrzés egyik legfőbb kérdése.

Ha azok vagyunk, amit megeszünk, akkor kik is vagyunk valójában? Milyen forrásból származik az élelem, ami az asztalra kerül és vajon megadja-e azt a szervezetünknek, amire annak szüksége van?

BESZÉLGESSÜNK AZ ÉLELMISZEREKRŐL ÉS AZ EGÉSZSÉGES, FENNTARTHATÓ FŐZÉSRŐL!

—> A kiskereskedelemben kapható élelmiszerek minősége katasztrofálisan romlik, ezért rendkívül fontos, hogy élelmeinket a lehető legjobb helyről, egyenesen az őstermelőktől szerezzük be. Erre nyújt lehetőséget a NYÍREGYHÁZI KOSÁR KÖZÖSSÉG, akik nemcsak saját környezetük termelőinek közvetítenek, de más kosárközösségek indulását is segítik.

—> A kosárközösségek aktuális és jövőbeli lehetőségei mellett beszélgetni fogunk az egészséges és fenntartható főzési szokásokról, a helyi, idényjellegű élelmiszerek étrendünkbe illesztéséről. E témában Kocsis Dóra, a ZERO WASTE SZAKÁCSKÖNYV megalkotója fog inspirálni minket.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2021. november 24-én, 18 órai kezdéssel a SZINDBÁD RENDEZVÉNYTÉRBEN, vagy az online facebook közvetítésen!