A III. kerület elnyerte a KLÍMABARÁT TELEPÜLÉS DÍJÁT

posted in: Aktuális | 0

Nagy megtiszteltetés érte nemrég a III. kerületet. A KLÍMABARÁT DÍJ elnyerésével Óbuda-Békásmegyer az első budapesti kerület, mely elismerést kapott a klímaváltozással kapcsolatos megelőző, szemléletformáló tevékenységéért.

Szembe kell néznünk a ténnyel: a Föld klímája most változik, a klímaváltozás most történik. A körülöttünk élő növény- és állatvilág mérhető pusztulása, a napról-napra jobban fenyegető veszélyek halmozódása már nem távoli vízió, hanem az „itt és most”.

Mindez nem váratlanul, minden előzmény vagy előjel nélkül zajlik körülöttünk. Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület már 2007-ben megállapította, és meg is írta híressé vált, negyedik helyzetértékelő jelentésében: a globális felmelegedés ténye nem vonható kétségbe, és minden egyes ember közvetlen hatással van a bolygónk éghajlatát befolyásoló kibocsátásokra.

Éppen ezért a nemzetközi klímaváltozási akciónapon az összefogás fontossága mellett az egyéni és közösségi felelősségünkre is érdemes ráirányítanunk a figyelmet. A közösség, amely együtt tesz a klímavédelemért, akár egy kerület is lehet.

Így igen büszkék vagyunk arra, hogy Óbuda-Békásmegyer a főváros legklímabarátabb kerülete!