A főváros kihirdette a klímavészhelyzetet

posted in: Aktuális | 0

klímavészhelyzet-budapest-őbuda-klímastratégiaA 2019. november 5-i fővárosi közgyűlésen megállapításra került, hogy klímavészhelyzet van. Ennek értelmében a soron következő, Budapest fővárost érintő döntések során előnyt élveznek majd az éghajlatváltozás elleni fellépés szempontjai.

A főpolgármester elfogadott javaslatában az áll: „az éghajlat változása, a globális felmelegedés már jelenleg is komoly hatást gyakorol a mindennapi életünkre. Abban az esetben azonban, ha nem teszünk záros határidőn belül érdemi lépéseket a felmelegedés mértékének csökkentésére és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra, a jövő generációival szembeni kötelezettségeinket ássuk alá” (…) „erkölcsi felelősségünk, hogy a gyermekeinkre és unokáinkra lehetőség szerint jobb, de semmiképp nem rosszabb állapotban hagyjuk a világot, mint ahogyan azt a szüléinktől és nagyszüleinktől megkaptuk mi magunk”.

Reméljük, hogy a klímavészhelyzet kihirdetése valódi lépéseket és klímatudatos, felelős döntések meghozatalát hozza magával a főváros egész területén.

Aki szeretne beszélgetni a témáról, csatlakozhat a klímakörhöz Óbudán, a Fő tér 2-ben, november 13-án 18 órától, illetve Békásmegyeren, a Veres Péter Gimnáziumban november 14-én 18 órától.