Két pályázatot adtunk be fenntarthatóság és zöldterület-fejlesztés témában

posted in: Aktuális | 0

A III. kerületi Önkormányzat az elmúlt napokban két kisebb pályázaton is indult, zöldterület-fejlesztési projektekkel. A K&H BANK A FENNTARTHATÓ ÖNKORMÁNYZATOKÉRT és az EURÓPA ZÖLD VÁROSA DÍJ 2024 pályázatokon a Jós utcai Közösségi Kerttel, a Kaszásdűlő fejlesztési projekttel és a Táncsics parkkal indultunk.

K&H BANK a Fenntartható Önkormányzatokért

a K&H BANK által kiírt pályázatra olyan önkormányzati projekttel lehetett jelentkezni, mely mind a zöldterület-fejlesztés, mind az élhetőség, közösségteremtés témában képvisel értéket, ezért a Jós utcai Közösségi Kert programmal indultunk a pályázaton. A Jüs utcai Közösségi kert egy lakossági igényre reagált, a kialakítás során az önkormányzat biztosította a kert infrastruktúráját és a közterület díjmentes használatát, a környéken élők pedig önszervezéssel egy kiváló közösséget hoztak össze, akik egyesületi formában működtetik a kertet. A Jós utcai Közösségi Kert szép példája az önkormányzat és a lakóközösség gyümölcsöző együttműködésének.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Európa Zöld Városa díj 2024

A pályázat keretében olyan inspiráló zöld projekteket keres a pályázat kiírója, amelyeket az innováció, a kreativitás és a fenntarthatóság jellemez. A versenyt az Európai Faiskolások Szövetsége szervezi. A pályázaton olyan projektek vehetnek részt melyek a zöld infrastruktúrát optimálisan használják a városi környezetben. Közterületek, iskolaudvarok, parkok, városi parkok fejlesztésével lehetett nevezni. A III. kerületi Önkormányzat e pályázaton a Kaszásdülő komplex fejlesztése és a Táncsics park fejlesztése pályázatokkal indult. Izgalommal várjuk a pályázatok elbírásálát és az eredményhirdetést.